ОСТАННІ НОВИНИ

На Коперника триває облаштування велодоріжки

Анастасія Мельник

|

У Львові триває облаштування пішохідно-велосипедної доріжки на верхній алеї вулиці Коперника під мурами монастиря св. Лазаря. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі міськради.

 

За словами заступниці директора ЛКП «Інститут просторового розвитку» Олександри Сладкової, – це один з найскладніших проєктів, зокрема через те, що довелося зрізати самосіви.

«Для того, щоб стабілізувати схил, треба було забрати ці дерева самосіви. Відповідно ми повністю переробляємо схил, але в той самий час залишили великі дерева, які були добре сформовані біля ста років. І тут буде висаджено ще 25 дерев і біля 2 тис. кущів.

Для краси ми посадимо граби і глоди Pauls Scarlet. Вони створять об’єм, глід буде гарно цвісти. А для того, щоб тримати схил, буде посаджено рослину, яка у Львові є тільки в ботанічних садах, — це клен татарський. Він дуже добре тримається схилу, бо він і сам росте на схилах, і його спеціально привезуть для того, щоб посадити тут», — розповіла Олександра Сладкова.

Водночас заступник голови Галицької районної адміністрації Роман Гавчак зазначив до середини вересня планується закінчити всі будівельні роботи, в тому числі і мощення з підпірними стінками.

«Зараз триває третій етап у будівництві. До кінця доробляємо підпірну стінку, і на 70% зроблено мощення. Після того будемо висаджувати зелені насадження. Це буде 25 дерев і 1019 різних типів зелених насаджень», — додав Роман Гавчак.

Детальніше про проєкт та, як він має виглядати по завершенню читайте тут.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *