ОСТАННІ НОВИНИ

Готелі, ресторани та офіси біля озера. На Стрийській – Науковій забудують більше 3 га землі

Наталя Дуляба

|

Більше 3 га землі на перехресті вулиць Стрийської – Наукової у Львові забудують двома готелями-багатоповерхівками, ресторанами, спортивно-офісним і торговим центрами. Відповідне рішення сьогодні, 26 липня, прийняв виконавчий комітет Львівської міської ради, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Так, виконком видав ТзОВ «Агенція «Європростір» містобудівні умови та обмеження на будівництво двох апарт-готелів, двох закладів громадського харчування, спортивно-офісного та торгового центрів на вул. Стрийській – Науковій.

(Натисніть на зображення для збільшення) 

Мова йде про забудову чотирьох земельних ділянок біля місцевого озера на перетині вул. Стрийська – Наукова, їхня загальна площа становить понад 3,2 га. Своїм рішенням виконавчий комітет дозволив забудувати їх на 50%.

Ці ділянки належать до земель житлової і громадської забудови  та до земель рекреаційного призначення. Також вони входять у зону Г-2 – зона центру ділової та громадської діяльності.

Найвищими спорудами тут будуть два готелі, які сягатимуть 64 та 44 м у висоту, а це, за приблизними підрахунками Львівського порталу, – 14 та 20 поверхів. Майбутній спортивно-офісний центр не повинен перевищувати 27 м, торговий центр і ресторани – по 13 та 14 м відповідно.

Згідно з даними аналітичної системи YouControl, ТзОВ «Агенція «Європростір» існує з 2006 року. Його засновником є Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд «Акорд», а кінцевим бенефіціаром – Олександр Берба. Чоловік донедавна був керівником будівельної компанії «Авалон Інк», а також мав безпосередній стосунок до низки фірм, пов’язаних із нею.

Також Берба є власником ТзОВ «Інсула Інвест», якому мерія сьогодні дозволила знести будинок в історичному ареалі Львова, а на його місці спорудити офіси.

Основний вид діяльності ТзОВ «Агенція «Європростір» вказаний як будівництво житлових і нежитлових будівель. Розмір його статутного капіталу становить більше 6,6 мільйона гривень.

Додамо також, що відразу поруч із запланованим будівництвом на вул. Стрийській компанія «Авалон» зводить один зі своїх житлових комплексів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *