ОСТАННІ НОВИНИ

Міська рада Львова затвердила дизайн громадського транспорту

Наталя Дуляба

|

Сьогодні, 5 липня, виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив схему зовнішнього оформлення громадського транспорту. Про це повідомляє кореспондент Львівського порталу.

 

Своїм рішенням виконавчий комітет встановив дизайн для громадського транспорту. Проте перефарбовування почнуть поступово із комунального електротранспорту та автобусів. Також встановленої кольористики мають дотримуватися й приватні автотранспортні підприємства, таку вимогу до них ставитимуть під час конкурсу перевізників.

У затвердженій схемі зовнішнього оформлення переважають жовтий, білий і сірий. Логотип Львова буде зображений переважно по центру на голубому фоні.

(Натисніть на зображення для збільшення)

Як розповів заступник директора департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міськради Андрій Білий, стандарт зовнішнього вигляду громадського транспорту діє в європейських країнах, ліврею також запровадили й деякі інші міста України. Відтак у Львові також взялися змінювати візуалізацію транспорту, адже тут, за словами посадовця, «існує хаос».

«Нещодавно у нас завершився конкурс щодо оформлення зовнішнього вигляду громадського транспорту. У ньому взяли участь чотири учасники. Оголосивши цей конкурс, ми не просто хотіли зробити ліврею, а напрацювати свого роду знак і стандарт якості для транспорту. Ліврея пройшла обговорення громадськості, її доопрацьовували спільно з фахівцями „Електрону“. Тому коли ми купуватимемо новий рухомий склад, то його будемо замовляти відповідно до розробленого стандарту зовнішнього вигляду. Також згідно із затвердженою кольористикою будуть перефарбовувати й діючий транспорт під час його ремонту», – пояснив Андрій Білий.

Нагадаємо, що із брендуванням громадського транспорту у Львові визначилися восени 2018 року. Нанесення лівреї на трамвай коштує близько 17 000 грн.

Нові 50 тролейбусів, які місто придбає в концерну «Електрон», будуть уже з нанесеною лівреєю.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *