Питання фільму «Свати» лежить в моральній та політичній площині, - глава Держкіно

|

Президента Володимира Зеленського закликали особисто не допустити показу серіалу «Свати» на телеканалі «1+1». З такою заявою виступив голова Державного агентства України з питань кіно Пилип Іллєнко. Він записав відеозвернення, передає Громадське.

 

«Я глибоко переконаний, що питання «Сватів» виходить за межі юридичного аспекту, воно лежить в площині моральній і політичній», – наголосив глава Держкіно.

У зв’язку з цим він звернувся до Зеленського: «Пане Володимире, Ви вже не є продюсером серіалу «Свати», не є його виробником – сьогодні Ви є президентом України Я вважаю, що саме Ви маєте ухвалити рішення щодо подальшої долі цього серіалу і показати, що для Вас є пріоритетом – повернення цього продукту в ефір чи очищення інформаційного простору України від українофобів, що нехтують національним суверенітетом і територіальною цілісністю нашої держави».

Іллєнко додав, що знає від оточення Зеленського, що він «дуже емоційно і болісно» сприйняв заборону «Сватів» у 2017 році і це стало поштовхом до того, що він вирішив претендувати на пост президента

«Але не повторюйте помилок Ваших попередників. Серіал «Свати» – це Ваша «Липецька фабрика». І хай Вас не вводить в оману високий рейтинг перегляду цього серіалу, адже і цукерки «Рошен» із захопленням і насолодою поїдала вся Україна», – застеріг Зеленського голова Держкіно.

Глава Держкіно нагадав, що рішення Окружного адміністративного суду Києва скасувало накази Держкіно, Міністерства культури і Служби безпеки України й дозволило серіалу повернутися на екрани.

Іллєнко також нагадав, що у 2017 році російського актора Федора Добронравова внесли в «чорний список» в Україні, після чого дозвіл на прокат фільму скасували. Однак суд послався на те, що в СБУ неправильно склали довідку щодо загрози Добронравова національній безпеці України.

«Кілька днів тому до Держкіно звернулися представники каналу «1+1» з проханням щодо видачі прокатного посвідчення на другий сезон серіалу «Свати», який нещодавно проходив оцінку експертної комісії. Тоді висновок був негативний, але вони наразі перемонтували серіал – і Держкіно змушене діяти згідно з чинним законодавством», – зазначив Іллєнко.

Нагадаємо, 27 березня Окружний адмінсуд Києва скасував заборону на показ телесеріалу «Свати» і дозволив в’їзд в Україну російському акторові Федору Добронравову.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *