ОСТАННІ НОВИНИ

Суд скасував заборону серіалу «Свати» та дозволив в'їзд Добронравову

Вероніка Рой

|

Окружний адміністративний суд Києва скасував заборону в’їзду в Україну Федора Добронравова, який відомий за роллю у серіалі «Свати», та анулював держпосвідчень на право розповсюдження деяких фільмів за його участі. Про це повідомляє прес-служба суду.

 

Зокрема, суд визнав протиправними дії Служби безпеки України щодо підготовки довідки про наявність підстав для прийняття постанови про заборону в’їзду в Україну громадянину Російської Федерації Федору Добронравову та визнав протиправною та скасував відповідну постанову СБУ.

«Окружний адміністративний суд міста Києва, розглянувши адміністративну справу за позовом ТОВ  «Телерадіокомпанія студія 1+1» та ТОВ «Кіноквартал»  задовольнив адміністративний позов про визнання протиправними дій, скасування постанови та наказів», – йдеться у повідомленні суду.

Також суд визнав протиправними дії СБУ щодо звернення до Міністерства культури України про внесення Добронравова до переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці та визнав протиправним та скасував даний наказ Міністерства культури України та наказ Державного агентства України з питань кіно у частині анулювання державних посвідчень на право розповсюдження і демонстрування певних фільмів.

Під час ухвалення рішення у справі, судом було проаналізовано зміст довідки, яка була підготовлена СБУ і на підставі якої прийняті й інші оскаржувані рішення, та встановлено, що вона була складена з порушенням нормативних вимог та за відсутності належних обґрунтувань.

«Тому, всі інші рішення, прийняті відповідачами на підставі зазначеної довідки судом визнано необґрунтованими, а тому визнано протиправними й скасовано відповідну Постанову СБУ, наказ Міністерства культури України та наказ Державного агентства України з питань кіно у частині анулювання державних посвідчень на право розповсюдження і демонстрування певних фільмів за його участі», – додають у суді.

Нагадаємо, 22 листопада 2017 року стало відомо, що СБУ заборонила російському артистові Федору Добронравову в’їзд в Україну на три роки за поїздки до Криму і підтримку анексії півострова. Добронравов відомий в Україні за роллю в серіалі студії «Квартал 95» «Свати». Довкола серіалу «Свати» розгорівся скандал. 29 листопада 2017 року в Україні офіційно заборонили показувати серіал «Свати».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *