ОСТАННІ НОВИНИ

Єфремов не може бути включений у список «Опоблоку», - ЦВК

Вероніка Рой

|

Партія «Опозиційний блок» не може включити до свого виборчого списку колишнього главу фракції «Партія регіонів» Олександра Єфремова, оскільки це забороняє законодавство. Про це заявив заступник голови Центральної виборчої комісії (ЦВК) Євген Радченко, передає «РБК-Україна».

 

За його словами, закон «Про вибори народних депутатів України» дозволяє виключати, але не дає права включати інших кандидатів на заміну у виборчий список партії. Таким чином, як зазначив Радченко, будь-які зміни у виборчому списку, прийняті з’їздами цих партій після встановленого терміну, а саме 10 червня, неможливі і не відповідають закону «Про вибори народних депутатів України».

«Винятковий порядок висування народних депутатів України передбачений законом «Про вибори народних депутатів України». Право висувати виборчий список у загальнонаціональному виборчому окрузі реалізується партіями через їх з’їзди. Висунення кандидатів в такому випадку повинно бути здійснено до 10 червня включно. Разом з тим політичні партії мають право виключити кандидатів, внесених у виборчий список, якщо таке рішення приймуть на з’їзді», – сказав Радченко.

Таким чином, у разі порушення політичною партією норм закону у ЦВК можуть виникнути питання щодо реєстрації виборчого списку.

Нагадаємо, в п’ятницю в ефірі одного з українських телеканалів народний депутат, лідер партії «Наш» Євген Мураєв заявив, що «Опозиційний блок2 внесе Олександра Єфремова у виборчий список партії.

Нагадаємо, 30 липня 2016 року у аеропорту «Бориспіль» з квитком на Відень був затриманий колишній керівник фракції «Партії регіонів» Олександр Єфремов. 1 серпня 2016 року Єфремова за підозрою у посяганні на територіальну цілісність і недоторканість України взяли під варту на 60 діб .

Також, як пише Еспресо, Єфремова звинувачують в організації захоплення будівлі Луганської обласної державної адміністрації навесні 2014 року, в пособництві при захопленні будівлі Управління Служби безпеки України в Луганській області, вчиненні умисних дій з метою зміни меж території та державного кордону України. Ще один пункт звинувачень – державна зрада.

24 квітня 2019 року Старобільський районний суд Луганської області продовжив йому запобіжний захід у вигляді арешту, який закінчиться 22 червня.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *