ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові вшанували Героя України Романа Іваничука

Анастасія Мельник

|

Сьогодні, 27 травня, у Львові відбулися урочисті заходи з нагоди 90-річчя від дня народження письменника, лауреата Національної премії імені Тараса Шевченка, Героя України Романа Іваничука. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

 

З нагоди цього на вулиці Пекарській, 13, відкрили меморіальну дошку на фасаді будинку у якому мешкав Роман Іваничук.

«Я хочу подякувати за це свято. Знаю, що тато б дуже радів цьому, адже це визнання його заслуг, його творчості. Дякую усім, хто організував це свято, є причетним до нього, дякую усім присутнім», –  зазначила донька Романа Іваничука Наталя Іваничук.

Окрім відкриття меморіальної дошки, пам’ять письменника вшанували на Личаківському кладовищі. Також у Національному академічному українському драматичному театрі імені М. Заньковецької відбулася урочиста академія.

Довідка.

Роман Іванович Іваничук (27 травня 1929 — 17 вересня 2016) — український письменник, громадський діяч, один із організаторів Товариства української мови ім. Шевченка, Народного Руху України, член Спілки письменників України (з 1960), народний депутат України І-го скликання (1990–1994). Заслужений працівник культури України, а також лауреат Державної премії УРСР ім. Т. Г. Шевченка, Літературної премії ім. А. Головка, премії ім. Мазепи. Герой України.

Як повідомляв Львівський портал, учора, 26 травня, у Львові відзначили Свято Героїв.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *