ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні стартував процес зміни місця голосування

Анастасія Мельник

|

Сьогодні, 24 травня, в Україні стартував процес тимчасової зміни місця голосування на позачергових виборах Верховної Ради. Про це у Facebook написала голова Центральної виборчої комісії Тетяна Сліпачук.

 

«Сьогодні розпочався виборчий процес з позачергових виборів народних депутатів України. Так само і стартує процес тимчасової зміни місця голосування», – написала Тетяна Сліпачук.

За її словами, кожен охочий, який бажає скористатися своїм правом проголосувати 21 липня, повинен подати заяву до органів ведення державного реєстру виборців і тимчасово змінити місце голосування. Зробити це можна до 15 липня, включно.

«Для виборців, чия виборча адреса знаходиться на тимчасово окупованій території достатньо лише паспорту з відповідною реєстрацією. Для всіх інших доведеться додати підтверджуючі документи, що ви дійсно будете в день голосування в тому місці, де хочете проголосувати», – зазначила Тетяна Сліпачук.

Очільниця ЦВК зауважила, що за змішаною системою під час голосування виборці отримають два бюлетені: для голосування загальнодержавному багатомандатному та одномандатному виборчому окрузі.

«Тому якщо будете знаходитися за межами свого округу, ви зможете проголосувати лише у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі», – підкреслила Тетяна Сліпачук.

Більше інформації про те, як змінити місце голосування та перевірити себе у Держреєстрі ви можете дізнатися за посиланням.

Зазначимо, що кінцевий термін зміни місця голосування – за тиждень до проведення парламентських виборів. До цього часу громадянам варто звернутися до органу ведення Державного реєстру виборців:

– за місцем перебування на день виборів;

– за місцезнаходженням виборчої дільниці, де буде зручно проголосувати;

– за адресою реєстрації.

Як повідомляв Львівський портал, новообраний Президент України Володимир Зеленський розпустив Верховну Раду VIII скликання та призначив позачергові вибори до парламенту на 21 липня.

Своєю чергою голова Верховної Ради Андрій Парубій заявив, що указ про розпуск парламенту суперечить чинній Конституції України, тож його будуть оскаржувати у Конституційному суді.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *