ОСТАННІ НОВИНИ

Інавгурація Володимира Зеленського. Не обійшлося без конфузів

Андрій Котенський

|

Сьогогдні, 20 травня, Володимир Зеленський склав присягу Президента України.

Прямуючи на свою інавгурацію у стінах парламенту, Зеленський вітався з українцями, тиснув руки, давав «п’ять», робив селфі і навіть стрибав цілувати своїх колег по сцені.

Не оминув Зеленського і традиційний конфуз президентів України. Як відомо, свого часу Віктору Ющенку не злетів у небо голуб, президенту-утікачу перед носом зачинилися двері парламенту, а під час інавгурації Петра Порошенка втратив свідомість солдат почесної варти.

Черговий конфуз із Зеленським стався після вручення посвідчення Президента України. Документ він віддав представнику почесної варти, який своєю чергою впустив його на землю.

Також на урочистому засіданні Зеленському вручили гетьманську булаву та печатку Президента України.

Промова Зеленського викликала шквал аплодисментів, особливо тоді, коли він заявив, що готовий сісти за стіл переговорів із Кремлем і втратити свою посаду, щоб тільки настав мир, а українських політв’язнів відпустили на волю. Але при цьому Україна має повернути окуповані Донбас та Крим.

Також Володимир Зеленський дав шість завдань нардепам і розпустив Верховну Раду України.

Наприкінці інавгурації відбулося традиційне підняття штандарта, державного прапора України, а також представлення керівників українського війська і відповідних спецслужб.

На інавгурацію Зеленського прибули президенти Грузії, Угорщини, Латвії, Литви та Естонії.

Фото: Миколи Лазаренка

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *