ОСТАННІ НОВИНИ

Що трапилось з солдатом, який впустив карабін під час інавгурації Порошенка (фото)

|

Стан здоров’я військовослужбовця батальйону почесної варти задовільний. Про це йдеться на сторінці ЄвроМайдан – EuroMaydan у facebook, передає кореспондент Львівського порталу.

«Сьогодні, 7 червня, під час проведення церемонії інавгурації Президента України Петра Порошенка, внаслідок теплового удару на незначний проміжок часу солдат строкової служби батальйону Почесної варти Олександр Сікало втратив свідомість і впустив карабін. Солдат відразу зорієнтувався, оволодів собою, виправився і підхопив зброю.
Як зазначив командир Окремого полку Президента України полковник Сергій Клявлін, це сталося в результаті запаморочення військовослужбовця, яке він отримав під час очікування церемонії інавгурації.
Це підтвердив і начальник медичної служби цієї військової частини старший лейтенант Ілля Бородулін, який і засвідчив отримання солдатом теплового удару.
Сам солдат Олександр Сікало – досвідчений військовослужбовець, протягом 14 місяців проходить службу в Збройних Силах України в цій військовій частині і має досвід участі в заходах, які проводяться на високому державному рівні. В Олександра за плечима понад 40 церемоніальних заходів.

Після того, як в зазначеного військовослужбовця сталося запаморочення, його відразу було замінено іншим військовослужбовцем із резерву, який традиційно призначається для цих заходів.
Як зазначив командир Окремого полку Президента України полковник Сергій Клявлін, такі випадки трапляться зі всіма військовослужбовцями у всіх арміях світу. 
Водночас, після закінчення церемонії інавгурації, новообраний Президент України Петро Порошенко, вийшовши із будівлі Верховної Ради поцікавився у солдатів, колег Олександра про стан його здоров’я та побажав йому швидкого одужання», – йдеться у повідомленні. 
Нагадаємо, перед початком інавгурації 5-го Президента України Петра Порошенка один із вартових біля Верховної Ради випустив з рук зброю.


Фото: ЄвроМайдан – EuroMaydan

 Відео: TBi

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *