ОСТАННІ НОВИНИ

Зеленський закликає Кремль до діалогу і звільнення усіх українських політв’язнів

Андрій Котенський

|

Президент Володимир Зеленський закликає звільнити українських політв’язнів, що стане першим кроків до діалогу з Росією, для деокупації Донбасу та Криму. Про це він сказав під час урочистої промови у Верховній Раді під час інавгурації.

 

«Мене часто питали, на що ви готові заради припинення вогню. Дивне питання. А на що готові ви, українці, заради життя близьких вам людей. На що? Можу запевнити, що задля того, щоб наші герої більше не гинули, я готовий на все. Я точно не боюсь приймати складні рішення, втрачати свою популярність, свої рейтинги. І якщо буде треба, я без вагань готовий втратити свою посаду, щоб тільки настав мир. Не втрачаючи наші території. Ніколи», – сказав Зеленський.

На ці слова у парламенті усі гучно аплодували стоячи

«Не ми почали цю війну, але нам цю війну закінчувати. І ми готові до діалогу, але я уверен, что первым шагом для начала этого диалога станет возвращение всех украинских пленных», – завершив звернення Зеленський російською мовою.

Наступним своїм викликом він назвав повернення втрачених територій.

«Чесно кажучи, це формулювання не зовсім коректне, бо неможливо втратити те, що й так наше по праву. І Крим, і Донбас – це українська земля, де ми втратили не тільки території, ми втратили найголовніше – людей», – сказав президент.

«И сегодня мы просто должны – я уверен, они нас слышат, – возвращать их сознание. Мы потеряли это сознание. За эти годы власть не сделала ничего, чтобы они чувствовали себя украинцами. Вони не чужі, вони наші, вони українці… ми всі українці, де б ми не жили, українець – це не в паспорті, українець – це у серці», – додав президен …», – сказав Володимир Зеленський.

Як раніше повідомляв Львівський портал, Володимир Зеленський дав шість завдань нардепам і розпустив Верховну Раду України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *