ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові на території колишнього заводу телеграфної апаратури збудують медичний центр

Наталя Дуляба

|

На вул. Смаль-Стоцького, 13 на території колишнього заводу телеграфної апаратури спорудять медичний центр із підземним паркінгом і трансформаторною підстанцією. Відповідні містобудівні умови та обмеження сьогодні, 10 травня, видав виконавчий комітет міськради Львова, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Згідно з рішенням, кияни Дмитро Волошко, Іван Волощук та Світлана Смолій реконструюють будівлі колишнього заводу реконструюють і добудують до них медичний центр.

Будівництво вестимуть на земельній ділянці площею 0,67 га, цільове призначення якої – для будівництва та обслуговування будівель закладів охорони здоров’я та соціальної допомоги. Категорія земель – землі житлової та громадської забудови. Також ділянка входить у межі історичного ареалу Львова.

Майбутній медичний центр знаходитиметься відразу поруч із ТЦ «Скриня».

Своїм рішенням виконавчий комітет дозволив забудувати земельну ділянку на 77%, а також встановив, що висота майбутнього медичного центру не повинна перевищувати 27,9 м.

Як зазначив головний архітектор Львова Юліан Чаплінський, на цьому місці зведуть медичний центр святої Параскеви.

Додамо, що Львівський завод телеграфної апаратури заснували у 1946 році. Він займав територію площею 6,5 га між теперішніми вул. Смаль-Стоцького, Городоцькою і Героїв УПА. До заводу на цьому місці діяв хоспіс, будівництвом якого ще у XIX столітті займалась фірма відомого у Львові архітектора Івана Левинського.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *