ОСТАННІ НОВИНИ

Авіакатастрофа у московському «Шереметьєво». Загинула 41 людина

Наталя Дуляба

|

У неділю, 5 травня, пасажирський літак SSJ-100, який прямував до Мурманська, загорівся при аварійній посадці в московському аеропорту «Шереметьєво». На борту перебували 78 людей, 41 особа із них, включно з одним членом екіпажу, загинула. Про це пише УП з посиланням на представника Московського міжрегіонального управління слідчого комітету на транспорті Олену Марковську.

 

«Загинула 41 особа», – сказала Марковська журналістам.

Зазначається, що аварійно-рятувальні роботи на місці катастрофи в «Шереметьєво» вже завершені.

«На даний момент завершені аварійно-рятувальні роботи. Служби аеропорту почали проводити заходи із буксирування повітряного судна і ліквідації наслідків події», – повідомили російському «Інтерфаксу» в прес-службі аеропорту.

Джерело агентства повідомило, що основною причиною загибелі людей у хвостовому відсіку Superjet-100, який загорівся під час посадки в «Шереметьєво», стала спроба деяких пасажирів дістати з багажних полиць свої речі.

«За попередніми даними, з опитування очевидців випливає, що коли літак вдарився об землю і загорівся, деякі пасажири стали в паніці діставати свої речі з полиць. Це ускладнило евакуацію людей з задніх рядів літака і вони загинули у вогні», – сказав співрозмовник видання.

Водночас офіційний представник «Аерофлоту» Максим Фетисов заявив, що пасажирів аварійного Superjet евакуювали майже в 1,5 рази швидше, ніж потрібно за нормативами.

«Евакуація пасажирів аварійного SSJ-100 зайняла 55 секунд при нормативі 90 секунд», – сказав Фетисов в ефірі телеканалу «Россия 24».

За фактом аварійної посадки і загорання літака порушено кримінальну справу за ч. 3 ст. 263 КК РФ (порушення правил безпеки руху та експлуатації повітряного транспорту, що спричинило з необережності смерть двох і більше осіб).

Відео: Дождь

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *