ОСТАННІ НОВИНИ

В’ятрович розкритикував ідею Зеленського провести інавгурацію 19 травня

Наталя Дуляба

|

Голова Інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович вважає невдалою пропозицію новообраного президента Володимира Зеленського провести інавгурацію 19 травня. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook, передає Львівський портал.

 

Володимир В’ятрович нагадав, що на кожну третю неділю травня в Україні припадає День пам’яті жертв політичних репресій, тож проводити інавгурацію саме 19 травня він вважає недоцільним.

«Це траурний день, в який проводяться жалобні заходи по всій Україні, обмежено розважальні заходи та розважальне мовлення на телебаченні. Комік Володимир Зеленський дозволяв собі жарти над Голодомором, президент Володимир Зеленський не має права на глум над пам’яттю про мільйони жертв репресій», – наголосив В’ятрович.

Нагадаємо, Володимир Зеленський зі своєю командою наполягає на тому, аби провести інавгурацію 19 травня. Натомість нещодавно у Верховній Раді заявили, що із датою інавгурації Зеленського планують визначитись на пленарному тижні 13-17 травня.

Згідно з законодавством, новообраний президент набуває повноважень з моменту складення присяги українському народу на урочистому засіданні Верховної Ради, після чого ЦВК вручає йому посвідчення Президента України. Інавгурація має відбутись не пішніше, ніж через 30 днів із моменту оголошення офіційних результатів виборів.

Як повідомляв Львівський портал, 30 квітня Центральна виборча комісія офіційно оголосила Володимира Зеленського переможцем президентських виборів. За даними ЦВК, у другому турі за кандидата Володимира Зеленського проголосували 13 541 528 виборців, що становить 73,22%, за кандидата Петра Порошенка – 4 522 450 виборців, що становить 24,45 %.

А в п’ятницю, 3 травня, офіційні результати президентських виборів опублікували у «Голосі України».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *