ОСТАННІ НОВИНИ

Зеленський хоче провести інавгурацію 19 травня

Наталя Дуляба

|

Сьогодні, 4 травня, під час зустрічі з керівниками фракцій Верховної Ради новообраний президент Володимир Зеленський пропонуватиме провести інавгурацію 19 травня. Про це пише УП, передає Львівський портал.

 

«Ми будемо пропонувати 19 число, так хочемо», – відповів Володимир Зеленський на питання щодо того, на якій даті інавгурації наполягатиме.

Він також зазначив, що тема інавгурації буде головною темою зустрічі з головами фракцій.

«Почнемо з цього, а потім продовжимо розмову. Ми хочемо відверту одну зустріч, щоб ми домовилися хоч про щось. Про щось треба починати говорити», – сказав Зеленський.

Переможець президентських виборів також повідомив, що його команда готує кроки у відповідь на спрощення Росією отримання громадянства РФ для деяких категорій українців.

«Готуємо. У нас є декілька ходів. Ми в цьому плані повинні бути креативними, швидкими, розумними, такими як ми є, молоді. Будемо поки що готувати, а потім покажемо всім», – додав Зеленський.

Нагадаємо, нещодавно у Верховній Раді заявили, що планують визначитись із датою інавгурації Володимира Зеленського на пленарному тижні 13-17 травня.

Згідно з законодавством, новообраний президент набуває повноважень з моменту складення присяги українському народу на урочистому засіданні Верховної Ради, після чого ЦВК вручає йому посвідчення Президента України. Інавгурація має відбутись не пішніше, ніж через 30 днів із моменту оголошення офіційних результатів виборів.

Як повідомляв Львівський портал, 30 квітня Центральна виборча комісія офіційно оголосила Володимира Зеленського переможцем президентських виборів. За даними ЦВК, у другому турі за кандидата Володимира Зеленського проголосували 13 541 528 виборців, що становить 73,22%, за кандидата Петра Порошенка – 4 522 450 виборців, що становить 24,45 %.

А в п’ятницю, 3 травня, офіційні результати президентських виборів опублікували у «Голосі України».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *