ОСТАННІ НОВИНИ

Зеленський заявив про підготовку «кількох ходів» у відповідь на видачу паспортів РФ жителям ОРДЛО

Наталя Дуляба

|

Новообраний президент Володимир Зеленський заявив про підготовку «кількох ходів» у відповідь на ініціативи Росії щодо паспортизації жителів окупованої частини Донбасу. Про це він повідомив журналістам, відповідаючи на запитання, чи має він пропозиції до парламенту стосовно ініціативи РФ видавати російські паспорти мешканцям ОРЛДО, пише Уніан.

 

«Готуємо. У нас є кілька ходів, скажімо так. В цьому плані ми повинні бути креативними, повинні бути швидкими, розумними – такими, як є ми, молоді. Тому будемо поки що готувати, а потім ми покажемо», – зазначив Зеленський.

Як повідомляв Львівський портал, 24 квітня президент Росії Володимир Путін підписав указ про спрощений порядок отримання російського громадянства для жителів окупованих районів українського сходу.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін закликав мешканців самоназваних «ДНР» та «ЛНР» не отримувати російські паспорти. Також Україна звернулася до Ради безпеки ООН через такий указ Путіна.

Нещодавно Володимир Путін заявив, що в Москві думають над тим, аби надавати громадянство Росії у спрощеному порядку не тільки жителям ОРДЛО, але і всім українцям.

Водночас заступник міністра із тимчасово окупованих територій Юрій Гримчак нещодавно заявив, що мешканців ОРДЛО, які отримають російський паспорт, потрібно буде позбавляти українського громадянства.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *