ОСТАННІ НОВИНИ

Мешканців ОРДЛО, які отримають паспорт РФ, хочуть позбавляти українського громадянства

Наталя Дуляба

|

Жителів ОРДЛО, які отримають російський паспорт, потрібно буде позбавляти українського і закордонного паспортів. Про це у коментарі «5 каналу» повідомив заступник міністра із тимчасово окупованих територій Юрій Гримчак, пише УП.

 

«Конституція України говорить, що українець має мати тільки одне громадянство – громадянство України. Тому ті люди, які будуть отримувати або отримують вже громадянство Російської Федерації, можуть втратити громадянство України. І я думаю, що так треба буде робити – анулювати паспорти України, паспорти закордонні, внутрішні і так далі», – заявив він.

На думку Гримчака, видачею паспортів РФ мешканцям ОРДЛО хочуть дестабілізувати ситуацію та легалізувати бойовиків. За його словами, в майбутньому Росія матиме підстави заявити, що захищає на Сході України своїх громадян.

Також Юрій Гримчак додав, що наявність паспорта РФ допоможе працівникам окупаційної адміністрації так званих «ДНР» та «ЛНР» уникнути кримінального переслідування в Україні.

Як повідомляв Львівський портал, 24 квітня президент Росії Володимир Путін підписав указ про спрощений порядок отримання російського громадянства для жителів окупованих районів українського сходу.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін закликав мешканців самоназваних «ДНР» та «ЛНР» не отримувати російські паспорти. Також Україна звернулася до Ради безпеки ООН через такий указ Путіна.

Нещодавно Володимир Путін заявив, що в Москві думають над тим, аби надавати громадянство Росії у спрощеному порядку не тільки жителям ОРДЛО, але і всім українцям.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *