ОСТАННІ НОВИНИ

Центром Львова пройшла театралізована святкова хода

Наталя Дуляба

|

Сьогодні, 4 травня, з нагоди 763-річчя Львова центром міста пройшла традиційна театралізована хода, участь у якій взяли близько 3000 людей. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міськради.

Цьогоріч святкова хода відтворила історичну ретроспективу Львова від королівських часів до сьогодення. Очолили її Король Лев із королевою Констанцією у супроводі лицарів.

У ході також взяли участь містяни на ретро-автівках, ретро-велосипедах та мопедах, Народний ансамбль пісні і танцю «Черемош» ЛНУ ім. І. Франка, Духовий оркестр «Львівські фанфари», група мажореток «Феєрія», «Феєрія міні», актори міських театрів, народні мистецькі колективи, колективи-учасники фестивалю «У колі друзів» (колективи-гості з Польщі, Чехії, Словаччини та інших країн), представники спортивних організацій міста, делегація Олімпійської ради відділення НОК України у Львівській області.

Захід розпочався з площі А. Міцкевича, звідки колона попрямувала проспектом Свободи та вулицею П. Беринди до площі Ринок.

Саме тут, під стінами Ратуші, усіх привітали Король Лев із королевою Констанцією та мер Львова Андрій Садовий з дружиною Катериною Кіт-Садовою. Міський голова традиційно прийняв ключ від міста, якого знайшов маленький батяр неподалік, адже ключ дивним чином зник напередодні.

Згодом над Ратушею підняли штандарт міста, під час цього сурмачі виконали офіційну мелодію міста.

Нагадаємо, цьогоріч День міста проходить у ретро-стилі. Всі святкування розпочалися ще у п’ятницю, 3 травня. Із детальним переліком подій на 4-5 травня можна ознайомитися тут.

Онлайн-трансляція святкової театралізованої ходи центром Львова – тут.

Фото: ЛМР

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *