ОСТАННІ НОВИНИ

ПЦУ закликала українців відмовитися від штучних квітів на кладовищах

Наталя Дуляба

|

Православна Церква України закликала вірян відмовитися від штучних квітів та вінків на кладовищах, адже вони несуть шкоду довкіллю та здоров’ю людини. Про це йдеться на офіційній сторінці ПЦУ у Facebook, передає Львівський портал.

 

У поминальні дні українці вшановують пам’ять своїх рідних та несуть на їхні могили штучні квіти. І при цьому навіть не задумуються над тим, яку небезпеку вони несуть. Після спалювання штучних квітів та вінків в атмосферу виділяється велика кількість токсичних речовин, а рештки від таких пластикових виробів розкладаються у ґрунті сотні років.

Відтак Православна Церква України закликала вірян відмовитися від такої екологічно шкідливої традиції і нагадала: для того, аби вшанувати пам’ять своїх близьких, зовсім не обов’язково нести на кладовища штучні квіти.

«Церква закликає відмовитися від екологічно шкідливих пластикових квітів на кладовищах, оскільки вони не мають нічого спільного з християнською вірою і не допоможуть спочилому в осягненні Царства Небесного. Душі наших померлих близьких не потребують матеріальних нагород. Найкращим виявом пам’яті та любові до рідних будуть ваші відкриті серця та щира молитва за упокій душі», – наголошують у ПЦУ.

Нагадаємо, відмову від штучних квітів на львівських цвинтарях УГКЦ пропагує вже кілька років поспіль. У 2018-му Екологічне бюро УГКЦ запропонувало вірянам альтернативу пластиковим квітам і вінкам на кладовищах.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *