ОСТАННІ НОВИНИ

Мешканців Левандівки кличуть на «батярську гопанку»

Наталя Дуляба

|

З нагоди відзначення 763-річчя Львова завтра, 4 травня, у культурно-мистецькому центрі «Супутник», що на Левандівці, відбудеться «Батярське свято». Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міськради.

 

Святкування на Левандівці завтра розпочнуться о 17:00 год. У програмі – виступи танцювальної студії «Іриски», вокальної студії Blue blues, танцювальної студії MUEZ та інших колективів. Також о 19:00 год. у «Супутнику» розпочнеться вечірня вистава «Прожектор», а о 20:00 год. – Батярська левандівська гопанка.

«Окрім концерту та батярської гопанки, впродовж двох днів діятимуть виставки карет та проект «Історії Левандівки у старих фотографіях». У межах святкування ми також продовжуємо зустрічі з поетами на Поетичній весні на Левандівці. 5 травня о 15:00 год. свої пісні та вірші виконуватимуть Олександри Свєтогоров та Агашков», – розповів директор Культурно-мистецького центру «Супутник» Олександр Агашков.

Зазначимо, що львівські батяри – це місцева субкультура, яка існувала зі середини XIX століття до середини XX століття. Назва «батяр», імовірно, виникла від угорського «betyar», що означає особу, яка має дивні погляди і робить непередбачувані вчинки, авантюриста, гульвісу.

Нагадаємо, цьогоріч День міста проходить у ретро-стилі. Всі святкування розпочалося вже сьогодні. Із детальним переліком подій на 4-5 травня можна ознайомитися тут.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *