ОСТАННІ НОВИНИ

У Раві-Руській затримали масштабну контрабанду одягу і промтоварів

Наталя Дуляба

|

У пункті пропуску «Рава-Руська – Гребенне» прикордонники затримали контрабанду одягу і промислових товарів, вартість яких перевищила 1 мільйон гривень. Про це Львівському порталу повідомили у ДФС Львівщини.

 

У зону митного контролю прибув громадянин України на вантажівці, у якій віз понад 10 тонн одягу та промислових товарів. Згідно з поданими документами, відправником і продавцем товару була компанія з Великобританії, а отримувачем – київська фірма. Вказана вартість всіх товарів становила більше 29 000 доларів, що відповідала 775 855 гривням.

Втім як встановили митники, до контролю були подані документи, які містять неправдиві дані щодо ціни, відправника, продавця, одержувача та загальної вартості товару.

«Під час митного контролю проведено повний огляд вантажу та виявлено рахунок-фактуру на частину переміщуваного товару. Відповідно до неї вартість 4 627 кг товару складала 42 496,36 євро, що на день ввезення становило 1 281 674 гривні. Продавцем зазначеної частини товару вказано компанію з Нідерландів, а отримувачем – іншу компанію в Києві», – йдеться у повідомленні.

Такі дії мають ознаки порушення митних правил, передбачених частиною 1 статті 483 Митного кодексу України. Увесь товар правоохоронці вилучили, а справу скерують до суду.

Фото: ДФС

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *