ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’ян закликають бути небайдужими до дітей з аутизмом

Ірина Ямборська

|

Сьогодні, 24 квітня, з метою привернення уваги до проблем  дітей з аутизмом Львівська  міська рада презентувала тематичні наліпки з порадами для сторонніх. Про це повідомляє кореспондент Львівського порталу з місця події.

 

У тексті наліпок наголошується, що діти з аутизмом мають проблеми у взаємодії із зовнішнім світом та через свою імпульсивність часто губляться або поводяться нетипово.

«Діти з РАС (розладами аутистичного спектру, – ред.) потребують постійної  допомоги та підтримки з боку дорослих. Іноді такі діти губляться, і тоді вони не можуть самостійно повернутися додому. Якщо бачите дитину без супроводу дорослих на вулиці – не будьте байдужими! Від вашої підтримки може залежати її життя», –йдеться в наліпці.

«Іноді люди ставляться до нас і до наших дітей з нерозумінням, хочуть нас повчати як батьків, які нібито не виховують своїх дітей. Хоча насправді наші діти просто трошки інші», – коментує мама хлопчика з розладом розвитку нервової системи Юлія Толстих.

За словами представників Львівської міської ради, презентовані наліпки перш за все розклеять в громадському транспорті Львова.

Першу наліпку присутній на заході заступник міського голови з питань розвитку Анатолій Москаленко наклеїв у приміщенні львівської Ратуші.

Як повідомляв Львівський портал, Міністерство охорони здоров’я спростувало п’ять міфів про аутизм.

Також нагадаємо, що 2 квітня, у Всесвітній день розповсюдження інформації про проблему аутизму у сквері «На валах» провели акцію «Львів у блакитному».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *