ОСТАННІ НОВИНИ

«Львів у блакитному»: як у місті відзначили Міжнародний день інформування про аутизм

Вероніка Рой

|

Сьогодні, 2 квітня, Всесвітній день розповсюдження інформації про проблему аутизму. До цього дня у сквері «На валах» провели акцію «Львів у блакитному». Про це повідомляє кореспондент Львівського порталу.

 

До заходу долучилися кілька десятків львів’ян. Організатори та учасники акції закликали не бути байдужими до людей з особливими вадами, які вимагають підтримки, уваги та розуміння.

Як розповів директор навчально-реабілітаційного центру «Довіра» Володимир Лозинський, на Львівщині живе та навчається приблизно 200 осіб з аутизмом.

«Сьогодні ми пропагуємо Міжнародний день підтримки дітей зі спектром аутизму. На превеликий жаль, таких дітей народжується все більше. Якщо по Україні взяти показник 10 тисяч осіб, то близько 20 народжується з аутизмом. Ми повинні знати, що такі діти є, потрібно їх підтримувати і допомагати. Наш навчально-реабілітаційний центр допомагає дітям в комплексі: надаємо начальну, медичну, фізичну, трудову реабілітацію. В нашій установі навчаються близько 100 осіб зі спектром аутизму. Хочу зазначити, що ці дітки мають право бути рівноправними членами суспільства, бо вони такі як і ми. Тому наша акція присвячена тому, аби привернути увагу до таких людей, їх проблем», – сказав він.

Зазначимо, що більшість учасників заходу одягнули одяг у блакитному кольорі на підтримку людей з аутизмом.

Також сьогодні на площі Ринок фахівці Львівського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді роздавали блакитні кульки з метою підтримки сімей, в яких виховуються діти з аутизмом.

Фото: Львівський портал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *