ОСТАННІ НОВИНИ

Порушення під час виборів: 938 повідомлень, 12 кримінальних проваджень

Наталя Дуляба

|

Станом на 17:00 год. сьогодні, 21 квітня, правоохоронці отримали 938 повідомлень про порушення виборчого законодавства, також відкрито 12 кримінальних проваджень. Про це Львівському порталу повідомили у Нацполіції України.

 

«Наразі до поліції надійшло 938 повідомлення про події, пов’язані з виборами. По 12 фактах відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань», – йдеться у повідомленні.

10 кримінальних проваджень правоохоронці відкрили за ст. 158 (незаконне використання виборчого бюлетеня) Кримінального кодексу  України. Ще два кримінальні провадження – за ст.259 (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення або пошкодження об’єктів власності) Кримінального кодексу України.

Найбільше скаржились на порушення виборчого процесу у Києві, Дніпропетровській, Харківській та Донецькій областях.

Також поліцейські склали 13 адміністративних протоколів.

(Натисніть на зображення для збільшення)

Нагадаємо, сьогодні – другий тур чергових виборів Президента України. Главу держави українці обирають з-поміж чинного Президента Петра Порошенка та шоумена Володимира Зеленського.

За інформацією ЦВК станом на 11:00 год. явка виборців в Україні становила 17,08%, станом на 15:00 год. – більше 45%.

Як повідомляв Львівський портал, у Брюховичах чоловік хотів проголосувати замість свого сина, бо мав від нього доручення. А без паспортів проголосувати намагались на одній із виборчих дільниць у Львові, а у Бродівському районі – священик.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *