ОСТАННІ НОВИНИ

МВС відреагувало на порушення Зеленським таємниці голосування. Поліцейські виписали адмінпротокол

Наталя Дуляба

|

Поліція перевіряє інформацію про те, що кандидат у Президенти України, шоумен Володимир Зеленський продемонстрував свій виборчий бюлетень після голосування, згодом правоохоронці дадуть правову оцінку цьому факту. Про це сьогодні, 21 квітня, повідомив на брифінгу радник міністра внутрішніх справ України Зорян Шкіряк, пише Інтерфакс.

 

«Ми якраз побачили це у ЗМІ. Тому, безумовно, як і минулого разу, ці факти будуть перевірені, буде надано належну юридичну оцінку», – заявив Зорян Шкіряк, відповідаючи на запитання про те , чи буде юридична реакція МВС на демонстрацію Зеленським свого бюлетеня.

«Ми дамо, безумовно, правову оцінку після вивчення всіх обставин», – додав своєю чергою начальник ГУ Нацполіції в Києві Андрій Крищенко.

Водночас спікер штабу Володимира Зеленського Дмитро Разумков на своїй сторінці у Facebook повідомив, що до кандидата у президенти вже прибула поліція і вручила протокол про адміністративне правопорушення.

Зазначимо, що за порушення таємниці голосування, згідно з законодавством, передбачена відповідальність у вигляді штрафу (від 100 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян), виправні роботи терміном до двох років або обмеження волі на строк до 3 років.

Як повідомляв Львівський портал, сьогодні, 21 квітня, кандидат у президенти Володимир Зеленський показав свій бюлетень із хрестиком навпроти свого імені. Цим він порушив таємницю голосування.

Нагадаємо, сьогодні – другий тур чергових виборів Президента України. Главу держави українці обирають з-поміж чинного Президента Петра Порошенка та шоумена Володимира Зеленського.

У Львові відкрилися всі виборчі дільниці. Станом на 11:00 год. на Львівщині вже виявили чотири порушення виборчого законодавства. Водночас до поліції надійшло 179 заяв про порушення виборчого законодавства в Україні.

Також у Брюховичах чоловік хотів проголосувати замість свого сина, бо мав від нього доручення. А без паспортів проголосувати хотіли на одній із виборчих дільниць у Львові, а у Бродівському районі – священик.

За інформацією ЦВК станом на 11:00 год. явка виборців становила 17,08%.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *