ОСТАННІ НОВИНИ

Порошенко про «повстанців» Зеленського: В Україні є російська агресія, яку ми п’ять років доводили світу

Наталя Дуляба

|

Президент Петро Порошенко обурений висловлюваннями кандидата на пост глави держави Володимира Зеленського про те, що на Донбасі є «повстанці». Про це Порошенко заявив сьогодні, 19 квітня, під час національних дебатів на «Суспільному», на які Зеленський не з’явився, передає Львівський портал.

 

Сьогодні під час дебатів на НСК «Олімпійський» Володимир Зеленський, задаючи чинному Президенту України запитання нібито від «людей в Інтернеті», заявив в ОРДЛО є «повстанці». Такі висловлювання обурили Петра Порошенка, адже, на його думку, вони нівелюють всю дипломатичну роботу на міжнародній арені щодо збройного вторгнення Росії на Донбас.

«Чому це так жахливо? П’ять років зусиллями дипломатичної команди, моїми зусиллями ми сформували міжнародну світову коаліцію на підтримку України. П’ять років ми доводили світу, що в Україні – російська агресія, що Росія забезпечила пряме вторгнення своїх регулярних збройних сил і прийшла для того, щоб захопити Українську зхемлю і вбивати українців. Термін про те, що є «повстанці» ДНР означає те, що у нас немає Росії, що українці б’ються самі з собою, що ДНР має певний легітимний статус, що в Україні є громадянська війна», – наголосив Петро Поршенко.

Він закликав Володимира Зеленського вирішити, яким чином пояснити таке своє трактування подій на Донбасі не лише українцям, а й цілому світу.

«Або це тотальна дрімуча некомпетентність, бо так він (Володимир Зеленський, – ред.) і «зелених чоловічків» визнає як «повстанців», або ми маємо позицію з блоком, який використовується виключно з російських штампів. У нас «повстанців, пане Зеленський, немає. У нас є російська агресія, ворог Путін. І нам потрібен потужний і сильний верховний головнокомандувач, проукраїнський президент, який здатен захистити Україну», – підкреслив Порошенко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *