ОСТАННІ НОВИНИ

На відновлення Собору Паризької Богоматері вже зібрали близько 700 млн євро

Вероніка Рой

|

На реконструкцію Собору Паризької Богоматері зібрали 700 мільйонів доларів упродовж доби після пожежі. Здебільшого це пожертви бізнесменів та підприємств. Про це повідомляє Громадське з посилання на Reuters.

 

Так, сім’я бізнесмена-мільярдера Бернара Арно і його група компаній Louis Vuitton Moët Hennessy вирішили пожертвувати 200 млн євро.

Французька компанія L’Oreal разом з сім’єю Бетанкур-Маєрс та фондом Беттанкур Шуеллер пожертвують 200 мільйонів євро.

Один із найбагатших людей Франції Франсуа Анрі Піно, який очолює компанію «Kering», пообіцяв 100 мільйонів євро.

Французька нафтова компанія Total заявила, що пожертвує 100 мільйонів євро.

Мер Парижа Ганна Ідальго заявила, що міський бюджет пожертвує 50 мільйонів євро.

Група французької зовнішньої реклами JCDecaux обіцяла 20 мільйонів євро, банк Societe Generate пообіцяв 10 мільйонів євро.

Мартін Буїг та його брат Олів’є, які керують однієї з найбільших будівельних компаній в Європі, зобов’язалися пожертвувати 10 мільйонів євро.

Марк Ладріт де Лашер’є, керівник групи, що управляє рейтинговим агентством Fitch, пообіцяв 10 мільйонів євро.

Європейський Центральний банк заявив, що пожертвує 9 мільйонів євро.

Будівельна група Vinci закликала всі будівельні компанії у Франції об’єднати зусилля для ремонту собору у «спонсорстві матеріалів».

Французька компанія Сasino заявила, що магазини Franprix та Monoprix будуть здійснювати операції з округлення цін, щоб підтримати фонди, які допомагають у ремонті.

Крім того, генеральний директор Apple Тім Кук також заявив, що пожертвує певні кошти (суму не уточнив) для відновлення Собору.

Нагадаємо, французьким пожежникам вдалося взяти під контроль пожежу у Соборі Паризької Богоматері в Парижі, яка розпочалася у понеділок пізно ввечері. Пожежникам вдалося зберегти 850-річну головну кам’яну споруду готичної будівлі, включаючи дві її вежі, але шпиль і дах повністю згоріли і обвалилися.

Проте з палаючого Собору Паризької Богоматері вдалося врятувати частину святинь, в тому числі терновий вінець Ісуса Христа.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *