ОСТАННІ НОВИНИ

У Парижі спалахнув Собор Паризької Богоматері

Вероніка Рой

|

Сьогодні ввечері у Парижі загорівся Собор Паризької Богоматері – одна з найвідоміших історичних пам’яток французької столиці. Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на французькі ЗМІ.

 

За словами представника собору, про пожежу стало відомо близько 18:50 за місцевим часом.

Згідно з повідомленнями, вогонь спалахнув на горищі найбільш відвідуваної пам’ятки Парижа.

Парижани публікують у мережі дараматичні фото та відеокадри, на яких видно полум’я та величезний стовп диму, що здійнявся над пам’яткою.

Причина пожежі офіційно наразі не названа. Агентство AFP з посиланням на пожежників відзначає, що вона може бути пов’язана із ремонтними роботами в будівлі.

За даними BFM TV, собор евакуювали.  Пожежники встановили великий периметр безпеки довкола будівлі. Для боротьби з вогнем розгорнута спецтехніка.

Як повідомляє Європейська правда з посиланням на Reuters, в результаті потужної пожежі, яка спалахнула у понеділок ввечері у Соборі Паризької Богоматері, обвалився дах.

«Полум’я, що cпалахнуло надвечір, прорвалося крізь дах багатовікового собору і поглинуло шпиль, який завалився, а за ним швидко обвалився і дах», – йдеться у повідомленні.

На місце пожежі прибув Еммануель Макрон, який незадовго до цього скасував заплановане телевізійне звернення до нації.

За словами мера Парижа Анн Ідальго, на боротьбу з вогнем кинули сотні пожежних.

У мерії Парижа через надзвичайну подію відкрили кризову кімнату. Станом на зараз немає повідомлень про постраждалих.

Паризька прокуратура розпочала розслідування у зв’язку з інцидентом.

Довідка

Собор Паризької Богоматері (Нотр-Дам де Парі)— собор у Парижі (Франція), присвячений Діві Марії, матері Ісуса Христа, кафедральний храм Паризької архідієцезії. Один з найпрекрасніших витворів готичного мистецтва. Стоїть на острові Сіте, на місці першої християнської церкви Парижа, базиліки Святого Стефана.

 

Фото: Le Figaro, EPA-EFE/IAN LANGSDON

Відео: соціальні мережі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *