ОСТАННІ НОВИНИ

З палаючого Нотр-Даму вдалось врятувати терновий вінець Ісуса Христа

Соломія Григор'єва

|

З палаючого Собору Паризької Богоматері вдалося врятувати частину святинь, в тому числі терновий вінець Ісуса Христа. Як повідомляє «Європейська правда», про це заявив ректор собору (відповідальний за богослужіння священик) Патрік Шове в ефірі Le Parisien.

«Ми врятували терновий вінець, туніку святого Людовіка. Усередині вдалося також врятувати кілька картин, але великі полотна винести було неможливо», – сказав Шове.

Терновий вінець, який, згідно з Євангеліями, поклали на голову Ісуса Христа перед розп’яттям, одна із найбільших реліквій християнства.

Собор Паризької Богоматері є пам’ятником всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. У соборі розташовувалися багато картин. Серед них так звані «травневі», тобто картини, які у XVIII столітті майже щороку замовляла корпорація ювелірів Парижа до 1 травня. Кілька картин були передані до Лувру приблизно у 1860 році.

Нагадаємо, французьким пожежникам вдалося взяти під контроль пожежу у Соборі Паризької Богоматері в Парижі, яка розпочалася у понеділок пізно ввечері. Пожежникам вдалося зберегти 850-річну головну кам’яну споруду готичної будівлі, включаючи дві її вежі, але шпиль і дах повністю згоріли і обвалилися.

Фото: BBC, AFP, Getty

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *