ОСТАННІ НОВИНИ

Мерія хоче повернути земельну ділянку під скандальним будівництвом у парку «Знесіння»

Наталя Дуляба

|

Мерія підтримує активістів, які протестують проти скандального будівництва на вул. Довбуша, 15, і вимагатиме повернути цю земельну ділянку у комунальну власність. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі міськради Львова.

 

Як розповіла директорка юридичного департаменту Львівської міськради Гелена Пайонкевич, місто й надалі робитиме все можливе, щоб не допустити подальшого будівництва багатоквартирних житлових будинків на вул. Довбуша, 15.

«Якщо згадати історію цього питання, то Міністерство оборони України продало ряд споруд, яких фізично не було, але на них були оформлені документи. Міська рада закріпила цю земельну ділянку за парком «Знесіння». Судові засідання тривають досі. Суди в різні часи виносили дуже неоднозначні рішення щодо цієї земельної ділянки. Місто вважає, що ця земельна ділянка має бути комунальної власності. Ми будемо вживати всіх заходів, щоб відбулась реєстрація речового права», – наголосила Гелена Пайонкевич.

За її словами, наразі виконавча служба відмовила у витребуванні цієї земельної ділянки. Втім найближчим часом мерія планує «відреагувати на це належним чином».

Також Гелена Пайонкевич підкреслила, що на ділянці на вул. Довбуша, 15 зареєстрований об’єкт незавершеного будівництва, тож найімовірніше судовий процес найближчим часом ще не завершиться.

«Як тільки будуть скасовані всі незаконні реєстрації, як тільки ця земельна ділянка стане державною чи комунальною, після того можна буде переходити до активних дій. Судові процеси тривають з 2010 року. Треба спільно з громадою приймати рішення, що робити з цією земельною ділянкою. Ми можемо зробити це у той спосіб, який нам дозволяє закон. Міська рада також звернеться до Кабінету Міністрів України, щоб вони висловили свою офіційну позицію щодо цієї земельної ділянки», – додала Гелена Пайонкевич.

Зазначимо, сьогодні, 16 квітня, активісти зібрались на акцію протесту під Львівською міськрадою. Вони вимагали захистити територію регіонального ландшафтного парку «Знесіння» від забудови. Зокрема, мова йшла про демонтаж будівельного паркана на вул. Довбуша, 15 та повернення цієї земельної ділянки у комунальну власність.

Нагадаємо, це будівництво на вул. Довбуша, 15 пов’язане з народними депутатами від БПП Ярославом та Богданом Дубневичами. Безпосередньо його здійснює фірма «Архібуд» із порушеннями природоохоронного, оборонного та земельного законодавств. Історія з цим парком триває ще з 2007 року і тягне за собою не одну оборудку та судову тяганину. Детальніше про незаконне будівництво у парку «Знесіння» Львівський портал писав у матеріалі: «Чим дихатимеш, Львове? Як місту відтяли частину «зелених» легень на поталу забудовникам».

Ще у 2017 році суд заборонив проводити будівельні роботи на вул. Довбуша, 15. Після цього державні виконавці Галицького ДВС м. Львова в екстремальних умовах ознайомили директора «Архібуду» з рішенням суду про заборону будівництва у парку «Знесіння».

У травні 2018 року суд скасував реєстрацію будівництва житла на вул. Довбуша, 15.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *