ОСТАННІ НОВИНИ

У ніч підрахунку голосів Росія намагалася втрутитися в систему ЦВК, - Аваков

|

Після першого туру президентських виборів, у ніч підрахунку голосів, кіберполіція зафіксувала спроби втручання у систему ЦВК з боку Росії. Про це міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, передає прес-служба відомства.

 

«Ми дали нашим сусідам не так багато можливостей з технічного боку втручатися у виборчий процес. Разом з тим, в ніч підрахунку голосів ми фіксували спроби втручання в нашу систему через кіберзагрози. Це були не масові атаки. Вони розвідували можливості наших систем. Але вони в нас надійні, тут можна подякувати колегам із Держспецзв’язку, СБУ і кіберполіції», – сказав Арсен Аваков.

Міністр зазначив, що ще однією спробою з боку Кремля дестабілізувати ситуацію в Україні  – це була зустріч Бойко, Медведчука з російським прем’єром.

«Зустріч Бойка з Медведчуком – це явна маніпуляція проросійських сил», – наголосив він.

Водночас міністр підкреслив, що питання проведення чесних виборів – це питання національної безпеки. Якби процес був не прозорим або президент обраний не легітимно, люди б вийшли на протест.

«Тоді б почався перехідний хаос. Це б в черговий раз ослабило Україну. Тут би Росія точно втрутилась. Тому треба проводити вибори так, щоб Росія не могла зробити ніяку свою провокацію»,  – зазначив він.

Своєю чергою, колишній заступник Державного секретаря з питань демократії, прав людини і праці Девід Крамер зазначив, що західні країни фіксували маніпуляції, які намагалися втілити в Україні, наприклад, закиди про те, що військовий стан покликаний відмінити вибори. Але Україна впоралась навіть з такими викликами, українці захистили свої вибори.

«Ми багато уроків винесли з вашого досвіду. З того, як ви запобігали втручанню з боку Росії. Ви маєте великий досвід на Донбасі і в Криму, але зараз ви довели, що у вас і тут великий досвід», – зазначив Девід Крамер.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *