ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні запрацювала інтерактивна мапа автобусних маршрутів

Вероніка Рой

|

Вчора, 9 квітня, вперше в Україні запрацювала інтерактивна мапа автобусних маршрутів. Про це заявив міністр інфраструктури України Володимир Омелян під час презентації інтерактивної мапи «Мережа автобусних маршрутів», передає прес-служба відомства.

 

«Ми презентуємо новий сервіс. Уперше в Україні запрацювала інтерактивна мапа «Мережа автобусних маршрутів». Сервіс враховує інтереси пасажирів, а також сприяє більш прозорій роботі перевізників. Наша мета, щоб подорожі були комфортними, і для цього ми будуємо нові дороги, переходимо в інтерактивні інструменти. Тепер будь-хто зможе чітко отримати інформацію, які компанії і за якими маршрутами працюють у кожному конкретному місті чи селі. Люди отримують змогу спокійно спланувати свою подорож», − заявив Володимир Омелян.

Очільник міністерства зауважив, що все ще близько 30 – 40% перевізників працюють в тіні. І створення інтерактивної мапи − це суттєвий крок уперед для детінізації українського ринку автобусних перевезень.

Окрім цього, міністр інфраструктури наголосив, що для покращення ситуації на ринку важливим є забезпечити прозорість роботи учасників, і цьому може сприяти сервіс «Мережа автобусних маршрутів».

«Це інтерактивний інструмент на основі відкритих даних, що надає детальну інформацію щодо міжобласних та міжнародних автобусних маршрутів в Україні. Сервіс не тільки показує автобусні маршрути та розклад руху, а й також дозволяє пасажирам отримати детальну інформацію щодо перевізників: хто обслуговує маршрути, яким автопарком володіє перевізник, термін дії дозволу на перевезення», – додав Володимир Омелян.

Ознайомитися з інтерактивною мапою можна за посиланням.

Фото: Мінінфраструктури

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *