ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині зменшується кількість хворих на кір

Вероніка Рой

|

З 28 березня по 3 квітня у Львівській області зареєстровано 131 випадок кору: 93 дитини та 38 дорослих. У той час, за попередній тиждень на кір у області захворіло 165 осіб. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівському обласному лабораторному центрі МОЗ.

 

Найбільше випадків зареєстровано у віковій групі – 5-9 років. 68,8% хворих дітей не мають щеплень проти кору. Госпіталізовано з діагнозом кір в інфекційні стаціонари області 82 осіб ( 62,6%), у тому числі 56 дітей віком до 17 років. Загалом з початку року захворіли на кір за первинними діагнозами 4 851 особа, в тому числі 3295 дітей, 1556 дорослих.

«За останній тиждень зареєстровано 2 спалахи кору в організованих колективах, під час яких захворіли – 7 осіб, усі діти до 17 років, госпіталізовано – 4 особи. Серед захворілих дітей не щеплені – 7 осіб. Найвищі показники захворюваності на кір у містах – Львів, Дрогобич, Червоноград, районах – Пустомитівський, Яворівський, Стрийський, Дрогобицький, Городоцький», – йдеться у повідомленні лабораторного центру.

Додамо, що з 18 лютого цього року року триває етап вакцинації школярів від кору. Мета – захистити дітей та дорослих від спалаху кору, який триває майже два роки.

Нагадаємо, кір – це дуже небезпечне і заразне захворювання, ліків від кору не існує, а ускладнення цієї хвороби можуть призвести до смертельних наслідків. Діти і дорослі, які не отримали профілактичні щеплення, знаходяться у зоні ризику. З початку спалаху кір забрав 31 життя українців. Єдиний спосіб запобігти ускладненням і смерті від кору –  тільки вакцинація.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *