ОСТАННІ НОВИНИ

Спецоперація проти кору на Львівщині: за три тижні планують вакцинувати 50 тисяч дітей

Вероніка Рой

|

Сьогодні, 18 лютого, на Львівщині стартує масштабна кампанія з вакцинації школярів від кору. Загалом вона повинна охопити 50 тисяч дітей віком від 6 до 18 років, які вчасно не отримали щеплення. Про це під час брифінгу розповіла заступник міністра охорони здоров’я України Ольга Стефанишина, передає кореспондент Львівського порталу.

 

За її словами, масштабна кампанія з вакцинації триватиме три тижні. Вакцинуватимуть тих дітей, чиї батьки дали на неї згоду.

«Націлена кампанія на дітей, які пропустили щеплення від кору, краснухи та паротиту у минулому. Протягом останніх 10 років в Україні відбувалася антивакцинальна кампанія. Були навіть роки, коли взагалі не було вакцин. Внаслідок цього маємо багато дітей, які не були щепленні в минулому. Відповідно з початку спалаху кору у 2017 році ми виявили близько 800 тисяч дітей, які пропустили планові щеплення. Це означає, що ці діти можуть захворіти на кір у будь-який момент. Що ми і спостерігаємо зараз по всій Україні. Саме тому ми розпочинаю цю спецоперацію. І сьогодні стартує її активний етап»

Перед стартом масштабної кампанії проти кору Міністерство охорони здоров’я України провело верифікацію даних. Як повідомляють у МОЗ, спершу у Львівській області було виявлено 22 тисячі невакцинованих дітей. Однак після повторної перевірки даних ця цифра зросла вдвічі.

«Ми закликаємо батьків піти і вакцинувати своїх дітей. Навіть якщо у довідці написано, що дитина вакцинована, а батьки знають, що це не так, то Міністерство охорони здоров’я надає можливість цим дітям також бути вакцинованими. В Україні наявна достатня кількість вакцин. Сьогодні ми розпочинаємо розвозити додаткових доз. І у Львівську область незабаром приїде близько 70 тисяч доз вакцин від кору, паротиту та краснухи», – додала заступник міністра охорони здоров’я України.

Зазначимо, що вакцинацію школярам проводитимуть у поліклініках, а також у мобільних бригадах, які працюватимуть безпосередньо у навчальних закладах. Такі бригади розпочнуть роботу у 50 школах Львівщини.

«Відповідно до чинного законодавства мобільні групи будуть укомплектовані медичними фахівцями, які отримали необхідні знання для реагування на певні ситуації та надання невідкладної медичної допомоги. Ці бригади будуть оснащені спеціалістами, які пройшли відповідне навчання стосовно надання невідкладної медичної допомоги», – розповів генеральний директор Центру Громадського здоров’я МОЗ України доктора Володимир Курпіта

Додамо, з початку року у Львівській області на  кір захворіли 3446 мешканців. Також був зафіксований і один летальний випадок.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *