ОСТАННІ НОВИНИ

Що варто знати про зміну місця голосування

Андрій Котенський

|

Якщо ви збираєтеся голосувати не за своєю виборчою адресою то змінити місце голосування можна всім виборцям, які голосують не за місцем реєстрації. Для цього необхідно буде ще раз звернутися в центри реєстрації щодо тимчасової зміни місця голосування. Про це Львівському порталу повідомили у Головному територіальному управління юстиції у Львівській області.

 

ПАМ`ЯТКА: Перед другим туром, не пізніше ніж за п’ять днів, вам потрібно буде ще раз звернутися до відповідних центрів реєстрації і підтвердити своє нове місце голосування.

Для цього:

До 15 квітня 2019 року включно зверніться до органу ведення Державного реєстру виборців:

– за місцем перебування на день виборів;

– за місцезнаходженням виборчої дільниці, де буде зручно проголосувати;

– за адресою реєстрації.

Також, до 18 квітня 2019 року включно ви можете звернутись з позовом про уточнення списку виборців. Звертатись необхідно до місцевого загального суду за місцезнаходженням виборчої дільниці, на якій бажаєте проголосувати.

  • Заява розглядається органом ведення Державного реєстру виборців невідкладно, але не пізніше ніж за п’ять днів до дня голосування. Після задоволення заяви виборцю видається посвідчення про тимчасову зміну місця голосування.
  • Обов’язково перевірте себе у списку виборців на дільниці, яку визначено місцем голосування у посвідченні!

Як відомо, від сьогодні українці, які планують взяти участь у другому турі виборів Президента України, можуть змінити місце голосування.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *