ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині перевірять аптеки, які ігнорують електронні рецепти на «Доступні ліки»

Наталя Дуляба

|

На Львівщині комерційні аптеки не відпускають клієнтам медикаменти за електронними рецептами. Тому вже найближчим часом такі фармацевтичні заклади має перевірити Держпродспоживслужба. Про це сьогодні, 8 квітня, йшлося під час апаратної наради у Львівській ОДА, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Як розповіла директорка департаменту охорони здоров’я Ірина Микичак, з 1 квітня в межах програми «Доступні ліки» запрацювали електронні рецепти. Відтак пацієнт, який одержав електронний рецепт від свого лікаря, може отримати медикаменти у будь-якій зручній для нього аптеці.

«Нову версію програми «Доступні ліки» адмініструє Національна служба здоров’я України. Відповідно, всі аптеки повинні підписати з нею угоди. Львівська область має найбільшу кількість підписаних угод в Україні, але, на жаль, комерційні аптеки не відпускають медикаменти за електронними рецептами», – наголосила Ірина Микичак.

Своєю чергою голова Львівської ОДА Олег Синютка дав доручення, аби найближчим часом Держпродспожислужба перевірила такі аптеки і вжила відповідних заходів.

Нагадаємо, урядова програма «Доступні ліки» почала діяти у квітні 2017 року. В її межах пацієнти отримують ліки від серцево-судинних захворювань, діабету ІІ типу та бронхіальної астми.

(Натисніть на зображення для збільшення)

З 1 квітня цього року рецепт на отримання таких медикаментів зробили електронним. Його виписує виключно той лікар, із яким пацієнт підписав декларацію.

Запуск електронного рецепта став можливий завдяки переходу програми «Доступні ліки» до Національної служби здоров’я України. Це дозволить пацієнтам отримувати ліки за рецептом у будь-якій аптеці в Україні, яка має договір з НСЗУ, без прив’язки до місцевості, де цей рецепт був виданий.

Із детальною інструкцією про те, як пацієнту отримати ліки в аптеці за електронним рецептом, можна ознайомитися тут.

Як повідомляв Львівський портал, Львівщина є лідером за рівнем реалізації програми «Доступні ліки». Станом на серпень 2018 року участь у цій програмі брали понад 8000 аптек.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *