ОСТАННІ НОВИНИ

Львівщина – лідер за реалізацією програми «Доступні ліки»

Олена Карп'юк

|

У загальному рейтингу областей Львівщина посіла перше місце за рівнем реалізації програми «Доступні ліки». Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

 

Рейтинг формується на підставі аналізу різних показників, зокрема, кількості аптек, що беруть участь у програмі, кількості хворих у розрахунку на одну аптеку, кількості використаних коштів, середня вартість рецепту тощо.

«Аналізуючи всі ці дані та беручи до уваги усі статистичні показники, перше місце у рейтингу посідає Львівська область, друге – Житомирська, третє – Полтавщина», – зазначив заступник міністра охорони здоров’я України Роман Ілик.

Окрім того, Мінохорони здоров’я готове звернутися до Міністерства фінансів із проханням пришвидшити терміни наступних асигнувань для забезпечення безперебійного виконання програми у тих регіонах, де є потреба в таких заходах.

Нагадаємо, урядова програма «Доступні ліки» почала діяти у квітні 2017 року. В її межах пацієнти отримують ліки від серцево-судинних захворювань, діабету ІІ типу та бронхіальної астми. Участь у програмі беруть понад 8000 аптек.

Як повідомляв Львівський портал, станом на середину липня аптекам на Львівщині вже відшкодували 32 млн грн за програму «Доступні ліки».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *