ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині деяких власників ID-карток не допускали до голосування

Наталя Дуляба

|

31 березня, під час першого туру президентських виборів, чотири мешканці Львівщини поскаржились на те, що не мали змоги проголосувати за ID-карткою. Про це сьогодні, 8 квітня, під час апаратної наради у Львівській ОДА повідомила начальниця відділу адміністрування Державного реєстру виборців Зоряна Павлів, передає кореспондент Львівського порталу.

 

У день чергових виборів Президента України на Гарячу лінію області зі скаргами звернулося 23 громадян. За словами Зоряни Павлів, більше половини з них вдалося вирішити відразу, інші мають опрацювати до 15 квітня.

«У нас були чотири скарги на те, що члени виборчих комісій не давали змоги проголосувати за ID-карткою. Це є незаконно. Я особисто спілкувалася з головами дільничних виборчих комісій, двох голів вдалося переконати, а двох – ні», – розповіла Зоряна Павлів.

Своєю чергою голова Львівської ОДА Олег Синютка наголосив, що про недопущення до голосування громадян, які є власниками ID-карток, потрібно негайно повідомити правоохоронні органи.

«Я дуже прошу матеріали щодо тих двох голів дільничних виборчих комісій скерувати у прокуратуру, а також простежити, щоби на виборах 21 квітня ці люди не потрапили  до списку членів виборчих комісій», – звернувся Олег Синютка.

Прокурор Львівської області Юрій Квятківський підкреслив, що як тільки відповідні матеріали надійдуть, правоохоронці відразу візьмуться їх опрацьовувати.

Також Зоряна Павлів зауважила, що 31 березня на Гарячу лінію області надходило чимало звернень від громадян, які мали голосувати на закордонній виборчій дільниці, або не знайшли себе у списках виборців. Ще один мешканець Львівщини навіть поскаржився на погане освітлення виборчих кабінок.

Нагадаємо, що ID-картка та паспорт-книжечка є рівнозначними формами паспорта громадянина України. Напередодні першого туру виборів у Державній міграційній службі наголошували, що жодних проблем із голосуванням у власників ID-карток не буде.

7 квітня Центральна виборча комісія офіційно оголосила підсумки першого туру президентських виборів, які відбулися 31 березня.

Як повідомляв Львівський портал, на Львівщині за президента мали нагоду проголосувати майже 2 мільйони виборців. Кого з кандидатів у Президенти України 31 березня підтримала область, читайте тут.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *