ОСТАННІ НОВИНИ

Будівництво канатної дороги до Високого замку обійдеться інвестору майже у 400 мільйонів

Наталя Дуляба

|

Сьогодні, 4 квітня, Львівська міська рада затвердила інвестиційний проект із будівництва підвісної оглядової канатної дороги до Високого замку, приблизна вартість якого становить майже 400 мільйонів гривень. «За» відповідну ухвалу проголосували 45 депутатів, про це зі сесійної зали передає кореспондент Львівського порталу.

 

Прийнятою ухвалою депутати затвердили сам інвестиційний проект проект із будівництва канатної дороги, положення про умови інвестиційного конкурсу, а також визначили, що замовником такого конкурсу є ЛКП «Зелений Львів».

«Інвестиційний проект складається з двох частин. Це є комплекс підвісної оглядової канатної дороги до Високого замку і пішохідний міст меморіалу Героїв Небесної Сотні. Паралельно ми отримуємо додаткові переваги при реалізації цього інвестиційного проекту: заходи з благоустрою парків “Високий замок”і “На валах”, переміщення та реконструкція частини спортивного і дитячого майданчиків у парку “На валах”», – пояснила директорка юридичного департаменту Львівської міської ради Гелена Пайонкевич.

Інвестиційний проект включає будівництво оглядової канатної дороги до Високого замку (приміщення музеїв, станцій канатної дороги, сервісу й інших допоміжних приміщень), а також зведення пішохідного моста з меморіалу Героїв Небесної Сотні, який вже зараз облаштовують на вул. М. Кривоноса.

Як зазначено в ухвалі, вартість інвестиційного проекту становить понад 390 мільйонів гривень. Попередньо заплановано, що окупитись він має через 10 років. Ввести в експлуатацію канатну дорогу до Високого замку планують у першому кварталі 2021 року.

Коли саме Львівська міська рада збирається оголосити конкурс на визначення інвестора, який зводитиме оглядову канатну дорогу до Високого замку, наразі ще невідомо.

Як повідомляв Львівський портал, у мерії раніше запевняли, що Комітет Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО поінформований про плани на будівництво канатної дороги до Високого замку.

Ідею спорудити таку канатну дорогу висунув львів’янин Ярослав Грибальський, адже люди з інвалідністю не мають змоги піднятись на Високий замок.

Створення інвестиційних проектів для будівництва канатної дороги на Високий замок депутати міської ради Львова погодили ще наприкінці 2016 року. Як вона виглядатиме, можна переглянути тут.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *