ОСТАННІ НОВИНИ

Будівлю головного корпусу ЛАЗу демонтовують. Садовий запевнив, що житла там не буде

Наталя Дуляба

|

Сьогодні, 4 квітня, депутат Львівської міської ради Маркіян Лопачак повідомив, що на вул. Стрийській почали розбирати будівлю головного корпусу ЛАЗу. Про це зі сесійної зали передає кореспондент Львівського порталу.

 

«Стало відомо про те, що на вул. Стрийській, 45 станом на сьогодні проводять будівельні роботи із демонтажу будівлі головного корпусу колишнього ЛАЗу. Проте немає жодної публічної інформації про дозволи на такі роботи, їхню безпечність та відповідність будівельним нормам і правилам. Тому ми вимагаємо пояснень», – наголосив Маркіян Лопачак.

Зазначимо, що у 2018 році міська рада Львова прийняла дві ухвали, якими зарезервувала для потреб міста весь комплекс ділянок колишнього автобусного заводу, а також передбачила проведення інвентаризації всіх об’єктів нерухомості на цих ділянках.

Своєю чергою міський голова Львова Андрій Садовий запевнив, що на місці колишнього заводу не зведуть чергове житло, а також дав доручення, аби Інспекція Держархбудконтролю м. Львова перевірила, що за роботи тривають на території ЛАЗу.

«Це є прекрасна територія, яка має бути зарезервована для громади міста на великі інфраструктурні проекти. Там мають бути створені робочі місця. І відразу хочу звернутись до всіх, хто має думку щодо будівництва там житла. Жодного житла там не буде. Там будуть виробничі площі, офісні приміщення, там мають бути ІТ-хаби, там має працювати інтелект, адже ми поруч маємо будівництва великого ІТ-парку. Треба системно опрацювати це питання, ДАБК має виїхати і розібратись», – заявив Андрій Садовий.

Нагадаємо, нещодавно мерія дозволила новоствореній київській фірмі збудувати житловий комплекс відразу біля самого ЛАЗу.

Фото: Інформаційний портал депутатів ЛМР

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *