ОСТАННІ НОВИНИ

Українці створили петицію про обов'язкові дебати на виборах президента

Вероніка Рой

|

Сьогодні, 2 квітня, на сайті Верховної Ради розмістили електронну петицію про обов’язковість дебатів на виборах Президента, передає Укрінформ.

 

«Законодавчо впровадити обов’язковість проведення виборчих дебатів кандидатів в президенти перед кожним туром голосування. Необхідність такої процедури підтверджується світовим досвідом», – зазначає автор петиції Олексій Теплухін.

На його переконання, тільки на відкритих публічних дебатах кандидати зможуть не оперувати політичними гаслами, а обговорювати реальні справи, плани та шляхи їх реалізації.

«Україна не має достатньо часу, аби побудувати аналогічні традиції шляхом спроб та помилок, як це зробили інші країни. Кандидат, який відмовився від дебатів в цих країнах, втрачає підтримку виборців. Так само він втратить підтримку виборців, якщо публічно покаже, що не має ані досягнень, ані мети, ані планів по вирішенню поточних державних проблем», – йдеться у петиції.

Зазначається, що нині кандидатові достатньо уникати інтерв’ю та запрошень на телеканали, що не належать йому або його спонсорам, і сподіватися на свою медійну популярність, яка «може не мати нічого спільного із рисами, необхідними для того, щоб обіймати відповідальну посаду».

Станом на 16:00 2 квітня петицію підписали 110 осіб.

Раніше Петро Порошенко заявив про необхідність дебатів у другому турі виборів президента. Зеленський заявив, що готовий до них. У свою чергу, радник кандидата в президенти Володимира Зеленського Руслан Рябошапка не бачить, про що можна дебатувати з Петром Порошенком, зокрема через те, що чинний глава держави вважає Зеленського «маріонеткою Коломойського».

Як відомо, в Україні 31 березня відбулося голосування на чергових виборах Президента. У бюлетені для голосування були прізвища 39 кандидатів. Згідно з даними «Національного екзит-полу» лідерами виборчих перегонів стали Володимир Зеленський та Петро Порошенко.

Додамо, що на Львівщині ситуація дещо інша: за результатами опрацьованих 100% протоколів з області найбільший рейтинг політичних симпатій у чинного Президента України Петра Порошенка.

Фото: Народна правда

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *