ОСТАННІ НОВИНИ

У львівському аеропорту митники затримали контрабанду одягу відомих брендів

Вероніка Рой

|

Вчора, 1 квітня, в аеропорті «Львів» митники затримали українця, який незаконно намагався завезти з Мілану одяг відомих брендів. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ДФС у Львівській області.

 

Для проходження митного контролю українець обрав смугу руху «зелений коридор». Під час візуального огляду багажу в працівників митниці виникла підозра про наявність товарів, що підлягають митному оформленню або переміщення яких через митний кордон обмежене. Пасажира було переведено до спеціально відведеної кімнати для огляду товарів.

«Там у його валізах було виявлено товар в обсягах, який згідно Митного кодексу України, перевищує неоподатковувану норму переміщення через митний кордон України. Зокрема, майже 30 позицій нового чоловічого та жіночого одягу різних артикулів та брендів (BILLIONAIRE, MALLONI, DSQUARED, GIVENCHY тощо). Вартість вилученого товару відповідно до товарних чеків – 5 163 євро, що згідно з курсом НБУ становить 157 829,95 грн. Під час усного опитування громадянин не повідомив про наявність таких товарів, проте визнав себе їх власником після митного огляду», – йдеться у повідомленні.

Як повідомляють у ДФС, громадянин порушив встановлений Митним кодексом України порядок проходження митного контролю в зонах спрощеного митного контролю: намагався перемістити товар, що підлягає оподаткуванню при ввезенні на митну територію України.

Такі дії мають ознаки порушення митних правил, передбаченого статтею 471 Митного кодексу України. За цим фактом складено протокол. Товар вилучено до рішення суду.

Фото: ДФС

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *