ОСТАННІ НОВИНИ

Старт «сезону тиші» для розмноження диких тварин. Мешканців просять дотримуватись вимог закону

Соломія Григор'єва

|

З 1 квітня по 15 червня у лісах триває «Сезон тиші», який передбачений статтею 39 Закону України «Про тваринний світ» у період масового розмноження диких тварин. Про це інформують у департаменті екології та природних ресурсів Львівської ОДА, передає Львівський портал.

 

Природоохоронний захід «Сезон тиші» організовують щороку з метою існування, умов розмноження та шляхів міграції диких тварин в період їх масового розмноження.

В цей період у лісах заборонені будь-які заходи, що є джерелом підвищеного шуму та неспокою. Серед них – санітарні рубки лісу, стрілянина, вибухові роботи, феєрверки, проведення раллі та інших змагань на транспортних засобах, використання двигунних маломірних суден.

За порушення вимог вищезазначеної статті передбачена адміністративна відповідальність за статтею 87 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Забезпечувати охорону середовища існування, шляхів міграції та умов розмноження диких тварин повинні організації, установи, підприємства і громадяни, які здійснюють діяльність, що може вплинути на стан тваринного світу.

Окрім того з 1 квітня до 30 червня встановлена  весняно-літня заборона на вилов риби, інших водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах Львівської області.

Заборона встановлена у терміни:

– у басейні річки Дністер з 1 квітня  до 10 червня;

– у басейнах річок Західний Буг, Сян та Стир з 1 квітня до 20 травня;

– у всіх водосховищах, технічних водоймах з 1 квітня до 10 червня;

– у придаткових системах водойм (протоки, гирла, стариці, розливи водойм, які тимчасово заповнюються водою в період весняної повені) з 1 квітня до 30 червня.

Під час нересту громадянам дозволяється виключно любительське рибальство однією поплавковою або донною вудкою з одним гачком та спінінгом із берега на спеціально визначених ділянках.

Упродовж нерестового періоду у рибогосподарських водних об’єктах та в прибережних захисних смугах забороняється проведення днопоглиблювальних, вибухових, бурових робіт, видобуток гравію та піщано-гравійної суміші, крім відновлювальних та аварійних робіт, що проводяться органами водних ресурсів у випадку надзвичайної ситуації.

Громадян закликають дотримуватись вимог природоохоронного законодавства та бережно ставитись до середовища існування та розможення тварин.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *