ОСТАННІ НОВИНИ

Сьогодні стартує весняний призов

Вероніка Рой

|

Згідно з відповідним указом Президента, з 1 квітня по 30 червня, а також з 1 жовтня по 31 грудня 2019 року в усіх областях України відбуватиметься набір на строкову військову службу. Про це повідомляє Укрінформ.

 

На військову службу до лав ЗСУ призиватимуться «придатні за станом здоров’я до військової служби громадяни України чоловічої статі, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 20 років, та старші особи, які не досягли 27-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу».

Термін служби в армії, згідно з законом «Про військовий обов’язок і військову службу» для юнаків, які не мають вищої освіти, становить 18 місяців, для тих, хто має ступінь спеціаліста або магістра – 12 місяців.

Попри підвищення призовного віку до 20 років, юнаки 18-19 років мають можливість за бажанням пройти службу в армії на контрактній основі.

За рішенням Кабміну від 27 березня, призову у квітні-червні підлягатимуть 18 752 громадян України, з них до ЗСУ – 9 тис. осіб, до Нацгвардії – 5 152, до Держприкордонслужби – 4 тис., до Державної спеціальної служби транспорту – 600 осіб.

Також Кабмін затвердив обсяг видатків на одного призовника у розмірі 3 935 гривень і 13 копійок. З них 3 842 грн – для виплати допомоги громадянам України, які призиваються на строкову військову службу. Також 93 гривні і 13 копійок передбачені на підготовку та проведення призову.

Загальний обсяг видатків для проведення призову становить 73,79 мільйона гривень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *