ОСТАННІ НОВИНИ

У ЦВК заявили, що готові до кібератак Росії під час виборів

Наталя Дуляба

|

У Центральній виборчій комісії кажуть, що готові до можливих кібератак під час виборів президента. Про це на брифінгу повідомила голова ЦВК Тетяна Сліпачук, пише Українська правда.

 

«Центральна виборча комісія здійснила необхідні кроки щодо посилення заходів кібербезпеки, в тому числі, закупівлю нового обладнання і софтів, а також інші дії», – сказала Тетяна Сліпачук.

Вона додала, що ЦВК «морально, технічно» готова до «подібних викликів».

«Будемо відповідно реагувати і посилатися, в тому числі на інформацію, яку дають нам наші відповідні компетентні органи стосовно цього», – зазначила голова ЦВК.

Сліпачук також закликала виборців проявляти «незгоду з ситуацією в країні» не псуванням бюлетенів, а власним вибором.

Раніше Служба зовнішньої розвідки повідомляла, що Росія «планує провести безпрецедентні кібератаки на сервери ЦВК та окружних виборчих комісій України у день президентських виборів нібито для того, аби поставити під сумнів легітимність виборчого процесу».

Для цього, за даними розвідки, нібито має бути використаний «вірус-закладка», який може спотворити статистичні дані серверів і комп’ютерів, а також екзит-поли, які будуть демонструвати «навмисне заниження Центральною виборчою комісією кількості голосів».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *