ОСТАННІ НОВИНИ

Говерляна-2019. Більше ста людей підкорили найвищу точку України

Наталя Дуляба

|

Цієї суботи, 23 березня, відбулось традиційне масове сходження на Говерлу – «Говерляна-2019». Подія об’єднала понад 100 учасників. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

Похід стартував зі сторони селища Ворохта Івано-Франківської області ущелиною річки Прут. Маршрут пролягав також через Карпатський національний природний парк та урочище «Заросляк». Очолювала сходження та прокладала маршрут на вершину, стежачи за безпекою руху, штурмова група, до якої увійшли досвідчені інструктори-альпіністи.

Всі учасники піднімалися на вершину Говерли окремими загонами. Загальний час сходження (підйом і спуск) становив близько 8 годин.

Зазначимо, що з 2020 року масове сходження на Говерлу планують зробити міжнародним.

Додамо, що гора Говерла є найвищою вершиною Українських Карпат і найвищою точкою України. Її висота становить 2061 м. Розміщена в гірському масиві Чорногора, на межі Яремчанської міськради Івано-Франківської області та Рахівського району Закарпатської області за 17 кілометрів від кордону з Румунією. Назва походить із румунської howirla, що означає «важкопрохідне підняття».

Фото: Львівська ОДА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *