ОСТАННІ НОВИНИ

УПЦ МП вирішила судитись із Мінкультом через свою назву

Наталя Дуляба

|

Київська православна церква Московського патріархату подала до суду позов до Міністерства культури через вимогу вказати у своїй назві приналежність до Росії. Про це пише УП, передає Львівський портал.

 

Церква просить Окружний адміністративний суд Києва скасувати наказ Міністерства культури, яким було затверджено перелік релігійних організацій, що мають вказувати у назві свою причетність до регілійних організацій країни-агресора Росії. Також УПЦ МП просить визнати протиправним розміщення в «Урядовому кур’єрі» перелік таких церков.

Наразі суд вирішує питання про відкриття адміністративного провадження у справі.

Нагадаємо, 20 грудня 2018 року Верховна Рада проголосувала за проект закону, згідно з яким Українська православна церква Московського патріархату має змінити назву і вказати свою приналежність до Росії.

Пізніше в УПЦ МП заявили, що законопроект порушує право на свободу віросповідання та дискримінує за релігійною ознакою мільйони віруючих громадян України і закликали президента Петра Порошенка ветувати його.

22 грудня вказаний закон підписав Петро Порошенко. А 26 січня Міністерство культури оприлюднило перелік релігійних організацій, які мають змінити назву.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *