ОСТАННІ НОВИНИ

Українського політв'язня Павла Гриба засудили до 6 років тюрми

Вероніка Рой

|

Північно-Кавказький окружний райсуд Ростова-на-Дону засудив українського політв’язня Павла Гриба, обвинуваченого в схилянні до теракту росіянки Тетяни Єршової, до шести років позбавлення волі. Про це пише Громадське.

 

«Визнати Павла Гриба винним і призначити покарання у вигляді 6 років позбавлення волі з відбуванням у колонії загального режиму», — сказав суддя.

Як відомо, Павло Гриб зник у Білорусі 24 серпня 2017 року. Туди, за словами батька, він поїхав на зустріч з дівчиною, з якою познайомився в соцмережах. Згодом з’ясувалося, що він перебуває в управлінні ФСБ Росії у Краснодарі.

Адвокат зниклого Гриба Євгенія Закревська закликала Європейський суд з прав людини застосувати термінові заходи у зв’язку зі прямою загрозою його життю, передає УП. Також за інформацією видання, батько переконаний, що ФСБ виманила Павла в Гомель під виглядом зустрічі з дівчиною і провела затримання. На думку батька, причинами викрадення сина могли стати записи Павла в соцмережах, спрямовані проти агресії Росії в Україні.

23 липня 2018 року у Північно-Кавказькому окружному суді Ростова зачитали обвинувальний акт українському 20-річному політв’язню Павлу Грибу. За версією обвинувачення, він схиляв (в розмовах та по листуванню в скайпі) російську школярку Тетяну Єршову виготовити вибухівку та підірвати її на шкільній лінійці. Дівчинка нібито не любила «вчителів, учнів та всіх росіян», передає Громадське.

Як повідомляв Львівський портал, в кінці січня 2019 року повноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова заявила, що український політв’язень Павло Гриб, який перебуває у російській тюрмі, знаходиться на межі життя та смерті.

Фото: Укрінформ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *