ОСТАННІ НОВИНИ

На знесення скандальної багатоповерхівки на Личаківській виділять ще майже півмільйона

Наталя Дуляба

|

На знесення незаконної багатоповерхівки на вул. Личаківській, 259 із бюджету Львова виділять 446 400 гривень. Відповідні зміни до бюджету сьогодні, 22 березня, погодив виконавчий комітет Львівської міськради, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Як пояснив директор департаменту фінансової політики Олег Іщук, до демонтажу самовільно зведеного будинку на вул. Личаківській, 259 потрібно залучити охорону будівельної техніки. Саме на ці потреби із міського бюджету мають виділити ще 446 400 гривень.

«Охорона буде знаходить на території об’єкту протягом 60 днів», – додав Олег Іщук.

Зазначимо, нещодавно на знесення багатоповерхівки на вул. Личаківській, 259 мерія вже виділяла майже 3 мільйони гривень. Витрачені кошти на демонтаж потім планують стягнути із забудовника.

Нагадаємо, що рішення знести самочинну багатоповерхівку прийняв Личаківський районний суд ще у 2017 році, однак тривалий час забудовник, ТзОВ «Лідер Моноліт», оскаржував його. Наприкінці 2018 року Восьмий апеляційний адміністративний суд м. Львова не задовільнив апеляцію фірми і також зобов’язав її знести житловий будинок на вул. Личаківській, 259. Цей випадок є першим у Львові, коли Інспекція ДАБК отримала перемогу в суді з позовом про знесення самочинно збудованого об’єкта.

Згідно з даними аналітичної системи YouControl, ТзОВ «Лідер Моноліт» зареєстроване за місцем скандальної багатоповерхівки – на вул. Личаківській, 259. Його засновником є бізнесмен, власник «Львівського холодокомбінату» Богдан Копитко.

Основний вид діяльності компанії вказаний як будівництво житлових і нежитлових будівель, розмір її статутного капіталу становить 4 мільйони гривень.

Як повідомляв Львівський портал, влітку 2016 року на Богдана Копитка чинили замах. У підриві автомобіля підозрювали п’ятьох осіб. Внаслідок вибуху тоді загинули три людини.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *