ОСТАННІ НОВИНИ

ЄС впровадив санкції проти росіян через напад на українські кораблі

Соломія Головіна

|

Європейський Союз запровадив санкції проти 8 росіян за агресію Росії в Керченській протоці 25 листопада 2018 року, унаслідок якої троє українських моряків отримали травми. Усі 24 українця нині перебувають у СІЗО Москви. Про це повідомляє «Громадське».

 

До санкційного списку додали російських моряків з кораблів «Изумруд», «Суздалец», «Дон», а також морських прикордонників, які брали участь в нападі на українські судна в Керченській протоці.

Санкції ввели проти очільника прикордонного управління так званого ФСБ Криму та Севастополя Сергія Станкевича, командувача військами Південного воєнного округу, генерала-полковника Олександра Дворнікова.

Також проти командира малого протичовного корабля «Суздалец» Сергія Щербакова, начальника служби пункту управління так званого ФСБ по Криму та Севастополю Сергія Ромашкіна, начальника служби пунтку управління ФСБ в Керчі Олексія Шахотіна, заступника управління Андрія Шеіна, командира корабля «Дон» прикордонної служби РФ Олексія Саляєва та командира корабля «Изумруд» Андрія Шицпицина.

Нагадаємо, зранку 25 листопада 2018 року українські кораблі та рейдовий буксир планово вийшли з порту Одеси до порту Маріуполя. Під час цього завдання російське судно протаранило український буксир та пошкодило його. При виході з Керченської протоки російські судна обстріляли та захопили українські кораблі біля Керченської протоки. Загалом на трьох суднах були 24 українських військових, двоє з них службовці СБУ. Троє з них дістали поранення.

Усіх українців взяли від варту на 2 місяці. Їх звинуватили у незаконному перетині кордону Російської Федерації в Чорному морі. 29 листопада українців вивезли до СІЗО Москви.

Також додамо, що 16 січня 2019 року суд у Москві продовжив тримання під вартою усім 24 українським морякам.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *